PAINT A FUTURE terug
Hetty van der Linden reist voor haar stichting "Paint a future" sinds 2002 de wereld rond. Gewapend met kwasten en verf laat ze kinderen in achterstandsgebieden hun toekomstdroom schilderen, waarmee gerenommeerde kunstenaars aan de slag gaan. Met de kwast als toverstaf.
Van de opbrengst van de schilderijen worden de kinderwensen zoveel mogelijk vervuld. Zo ondersteunt de stichting in Chili een radioproject van voormalig KRO-medewerker Noemi Baeza. In haar geboorteland helpt zij kinderen uit sloppenwijken zich te ontwikkelen door het maken van een wekelijks radioprogramma. En bij de Wichi-indianen in het noorden van ArgentiniŽ kunnen tachtig kinderen naar school dank zij een bijen-project. Zeven families hebben bovendien hun lemen hut al kunnen verruilen voor een stenen huis. "Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar het is wel die ene druppel", zegt Van der Linden. "Alles wat ik nu voor een kind kan doen, werkt door op de volgende generaties."

In september waren vijftien kunstenaars te gast bij Het Kinderkasteel. Zij schilderden in korte tijd enkele tientallen doeken in kunstwerken, geinspireerd door de tekeningen die ze zelf uitkozen. De opbrengst van de verkoopexpositie werd besteed aan een nieuw dovenschooltje in Jujuy en aan nieuw lesmateriaal.

Lees verder op de site van "Paint a Future".

PAINT A FUTURE