De Wensboom
Zestien winterkoninkjes van diverse organisaties en hun vriendjes en vriendinnetjes zijn vrijdag 27 december 2002 op het Kinderkasteel geweest. Allereerst hebben zij hun eigen naamkroon prachtig versierd, zodat iedereen kon zien dat we hier met echte winterkoninkjes te maken hadden.

Daarna hebben ze allemaal een eigen wensster gemaakt om ze daarna in de Wensboom te hangen. Dat is veel leuker dan een ster volgen, zoals in het verhaal van de drie koningen. Zo kun je een ster tenminste helemaal maken zoals je hem zelf het mooist vindt. Er zijn dan ook veel verschillende wenssterren gemaakt in veel verschillende kleuren en vormen.

De wensen op de sterren waren ook allemaal anders en erg bijzonder. Hier kun je een paar wensen lezen:

    Ik wens een blauw spinnenweb en een poes", van Ivo;

    Ik wens dat ik een paard heb", van Suzanne;

    "Ik wens dat ik nog een keer mee mag doen met de Boekenboot", van Bobby.

Veel winterkoninkjes hebben vrede op aarde gewenst en een lang,gelukkig en gezond leven. De hofhouding van het Kinderkasteel hoopt dat al jullie wensen uitkomen!

Na het maken van de wenssterren hebben de winterkoninkjes nog prachtige lampionnen gemaakt. Waarin echte kaarsjes brandden!

Alle winterkoninkjes zijn met deze lampionnetjes heel voorzichtig naar de vuurplaats gelopen waar een groot koningsvuur brandde. Na een spannend verhaal zijn daar heerlijke worstenbroodjes boven het vuur gebakken op een manier zoals alleen winterkoninkjes dit kunnen!

Sommige van jullie zijn tijdens de Wensboom ook nog eens heel mooi geschminkt. Het was een dag waarvan ik wens dat er nog veel van zullen volgen!